torsdag den 20. september 2012

Speltbarer m. rugflager og tranebær

Jeg har gået og luret lidt på de grovbarer, man kan få i kantinen på ITU hvor jeg studerer, og tænkt, at det må jeg da kunne gøre bedre (eller anderledes i al fald). Idéen om en lille sund snack er jo god - og baren, der befinder sig et sted mellem knækbrød, grovboller og myslibarer, - har jeg valgt at kalde speltbar. 

Denne variation indeholder en række kerner, mel, flager og tørrede bær, som ikke nødvendigvis skal indgå - med andre ord kan du eksempelvis: Erstatte rugflager med havregryn, speltmel med rugmel eller grahamsmel, tranebær med rosiner, sesamfrø med hørfrø osv.!

Her er ihvertfald en god grundopskrift, som kan varieres i det uendelige og medbringes på studiet, på farten eller spises derhjemme hvis man som jeg stadig er småsulten efter en salat til aftensmad ;-)

Speltbarer m. rugflager og tranebær
28-30 stk. 
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. blå birkes
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 2 dl. rugflager 
  • 6 dl. fuldkornsspeltmel
  • 2 dl. tørrede tranebær (100 g.)
  • 1 dl. solsikkeolie
  • 2 æg
  • 3 dl. vand
  • Lidt salt
Forvarm oven på 200 C over/under varme. Ingredienser blandes sammen (hvis du har en røremaksine så brug den nu!). Form små barer på en bageplade med bagepapir (ca 1 cm høje og ellers i den bredde og længde du ønsker). Og så er det bare at smide dem i ovnen ca. 20 minutter og afkøle på bagerist.