onsdag den 15. august 2012

Kylling og grøntsager i wok m. stegte nudler

Jeg har haft pigerne til middag og i den anledning lavet wokmad. Lysten til lige netop denne ret fik jeg på en lille japansk restaurant i Portland USA. Her blevet maden lavet live og ingredienserne adskilt, således at nudler blev stegt med æg, derefter grøntsager og sidst kylling - derved bevarede hver enkelt del af retten sin egen smag istedet for at blive blandet sammen. Men til det: Opskriften på 

En ret der indtil videre har det smukke navn - 


Kylling og grøntsager i wok m. stegte nudler
Til 4-5 personer

  • En wok (det er nærved umuligt at lave på pande)
  • 400 g. kylling (kan også undlades)
  • 2 porrer
  • 2 røde/grønne peber (den røde farve er at foretrække)
  • En håndfuld hvidkål
  • En pakke nudler ca. 300 g.
  • 4 æg
  • 1 dl Lyse eller mørke sesamfrø
  • 1/2 dl Hørfrø
  • Chiliolie (eller anden olie + chili)
  • Paprika
  • Karry
  • Timian
  • Salt/peber
  • Honning
  • Evt. soyasovs



Tricket ved denne ret er at forberede de forskellige dele på forhånd - som ses på billedet lavede jeg tre skåle - en med kyllingen, en med grøntsager og en med nudler (jeg anbefaler at man laver nudlerne til sidst da æggene eller vil brænde sig fast på wokken ).


Grøntsagerne skæres i ønsket størrelse og blandes i en skål med chiliolie, sesamfrø, paprika, karry, s/p, honning og timian.

Kyllingen skæres i tern og blandes med hørfrø, chiliolie og s/p.

Nudlerne koges efter anvisnig på pakken (ca. 5 min.), vandet sies fra og derefter blandes nudler med æg, s/p og karry


Nu skal grøntsagerne i en varm wok, som kan tilsættes et glas vand hvis det går for stærkt. Hvor meget grøntsagerne skal have er en smagssag, men  sørg for at der stadig er bid i peberne - ellers bliver retten for slatten. Efter stegning tages grøntsagerne ud af wokken.

Så skal kyllingen steges igennem til den er fin og hvid indeni - tag af wokken.

Sidst steges nudlersne og her er der med at være over wokken for det går stærkt pga. æggene.

Så skal retten serveres med lidt cashewnødder, mangochutney og evt. Lidt chili - :-)