torsdag den 5. april 2012

Påskekonfekt

I dag har jeg lavet konfekt til påskefrokost i morgen :)
Jeg har lavet tre slags: Mozartkugler, balieykugler og kaffekakodrømme! De er blevet rigtig gode! Selvom jeg godt kan blive utålmodig når jeg når til overtrækningen er det stadig hele processen værd når de så er færdige. Der er flere måder at smelte chokolade på - jeg bruger en chokoladesmelter. Ellers er et godt trick at lave et vandbad, tildætte 3/2 dele af den hakkede chokolade, lade den smelte langsomt og ved endt smeltning tage skålen af varmen og tilsætte den sidste del chokolade som får temperaturen ned på omkring 60 grader.

 - go lækkerpåske :)

Fra venstre: Mozartkugler, baileykugler og kaffekakao drømme


Der er selvfølgelig lavet mange flere end dem her ;)

Baileykuglerne består af en midte på 50 g mørk hakket chokolade, 200 g marcipan, bailey og 50 g flormelis som er lavet til en masse, rullet ud til små kugler og overtrukket med chokolade - og pyntet med violkrymmel.

Mozartkuglerne består af nougat og marcipan trillet til kugler og overtrukket med mørk chokolade og pyntet med hvide chokoladehjerter.

Kaffekakaodrømmene har en midte af 150 g marcipan, en halv espressokop stærk espressokaffe, og 75 g hvid hakket chokolade som er lavet til en masse og formet til grove kugler. Herefter har kuglerne tørret og er derefter overtrukket med hvid chokolade og rullet i kakao.