torsdag den 12. april 2012

Maries gulerodsboller

Jeg har bagt boller ud fra egen opskrift! Det er ikke noget jeg gør så tit og slet ikke på det seneste hvor alle mine opskrifter har været Meyers.

De er blevet super gode og er faktisk de bedste boller jeg har bagt til dato :) 
Hvis du kunne tænke dig at lave disse lækre boller så er opskriften da lige her:

16 stk Maries gulerodsboller
  • 1 dl æblesurdej (eller ekstra vand + 5g gær mere)
  • 5 dl vand
  • 5 g gær
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 revne gulerødder
  • 1 revet æble
  • 800 g hvedemel
  • lidt salt
Bland surdej, vand og gær sammen. Tilsæt herefter græskar- og solsikkekerner samt salt. Tilsæt mel lidt efter lidt og hold evt. en smule tilbage. Har du en røremaskine er det en god ide at give bollerne 15 minutter - ellers ælt til du ikke kan mere (jo længere des bedre - bemærk at det er en lidt våd dej). Så skal dejen i en skål smurt med rapsolie dækkes med film og på køl til næste dag. Efter hævning formes dejen til 16 boller som efterhæver en times tid og derefter smides i en forvarmet ovn på 225 grader (IKKE varmluft) i ca 25 minutter. Køles af på bagerist. 

Og så er der lækre boller :)