tirsdag den 3. april 2012

Ideer til påskemenuen

I dag har jeg lavet lidt blandet mad til aften. Blandt lækkerierne var bl.a. tærte med frisk spinat, rødløg og feta. Der kom også et par frikadeller på bordet som er lavet på coucos og kalv og flæsk. Min favorit var dog scoresalaten (det hedder den) - som er en varm salat :) Nå ja, så var der også lige lidt brød til - Ølandshvedebrød hævet på æblesurdej.

De friske krydderurter som jeg har plukket fra haven til salaten og tærten - oregano, timian og rosmarin.

Tærten består af en bund af hvedemel, æg og smør, mens fyldet er en blanding af æg, mælk, feta, frisk hakket spinat, rødløg, krydderurter og s/p. Frikadellerne er lavet på halvt kød halvt coucos samt masser af rødløg, hjemmelavet rasp, æg, gulerødder, grøntsagsfond og citronolie.

Ølandshvedebrødet er bagt på æblesurdej og har halv fuldkorns og alm. ølandshvede i. Det har stået og koldhævet i 20 timer og er efterfølgende hævet ved stuetemperatur i 1 time og bagt på bagesten 25 minutter.

Scoresalaten består af røde pebret vendt i olivenolie og stegt i ovnen, kartoffler vendt i friske krydderurter (timian, oregano og rosmarin) samt chiliolie og stegt i ovnen, samt oliven og feta.