tirsdag den 24. april 2012

Hjemmelavet pesto

Jeg har haft tøserne på besøg her til aften og har i den forbindelse bl.a. lavet pesto.
Det er ikke så svært, men det er super lækkert - især med hjemmebagt ciabattabrød til.

Du skal bruge parmasanost, hvidløg, pinjekerner, hvidløg, basilikum, olivenolie og s/p.

Begynd med at riste pinjekernerne let af (enten på panden eller i ovnen). Mort derefter basillikum og hvidløg og sæt det til side i en seperat skål. Så skal pinjekernerne mortes, hvor meget er en smagssag, men ikke alt for store stykker. Til sidst blandes pinjekerner og basillikum sammen, friskrevet parmasanost tilsættes skiftevis med olivenolien og så skal der smages til med s/p. 

Mængderne varierer meget og er også en smagssag jeg brugte en hel parmasanost (200g) bladene fra en basillikumplante, to poser pinjekerner (a 60 g) og olivenolie til jeg syntes det var cremet nok - måske omkring en deciliter. 

Og så er der pesto :)